WE NEED GRAVITY ! AROUND THE WORLD ! EXPLORE EVERYWHERE !
TΘBΘ™ : Radio Frequency Controlled Mobile Sphere is an innovative design to move a ball. New spherical driving methods will give us to make extra-ordinary vehicles. TOBO has dynamism with its motor power and it built by K'nex parts.

Plane-X

22 Mart 2009 Pazar zaman: 06:38
Tamamen "hadi bi uçak yapalım!" diyen arkadaşım Rüstem'in isteğiyle 4-5 saatte tasarladığımız hobi uçağın ismini Plane-X koyduk. Merak etmeyin uçmuyor, uçsun diye yapmadık onu süs olsun diye yaptık. Motorları da  Tayyar Abi ile Bilal'in geliştirdiği ve yarım kalan beyaz köpük uçaktan söktük. Ama uçak uçmasa da pervaneler döndüğü zaman oluşan çekim kuvvetiyle yerde ilerleyebiliyor. 15-24 V arası enerji gerektiriyor. Kablomuz olmadığı için enerji kaynağıyla (adaptörle) peşinden koşturuyorduk gitsin diye. Malesef artık Plane-X yok, TΘBΘ™ için O'nu feda ettim.

Bu K'nex lerle herşeyi yapabilirsiniz. Mükemmel bir yapı seti ve sizlere de tavsiye ederim. Özellikle çocuklarınız varsa onlara böyle bir oyuncak yapı malzemesi almanız, onların hayal güçlerini artıracak ve istedikleri oyuncağı, aracı tasarlayabilme imkanları olacak. Tabiki Lego'dan bahsetmiyorum, legoyla dökme yığınların dışında hiçbir şey yapamazsınız. (Lego Mindstorms hariç)

0 yorum

Yorum Gönder

VERTIGO - Game (2009)

PROTOTYPE - Single Direction

Robotik Projeler | Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com